Wat kost het allemaal?

Om je een zo transparant mogelijk idee te geven rond het kostenplaatje voor het behalen van een stuurbrevet, geven we je hier een idee van wat het allemaal kost. Om je stuurbrevet te behalen moet je zowel geslaagd zijn voor het gedeelte theorie als het gedeelte praktijk.

Het theorie-examen

De kosten voor het inschrijven en afleggen van het theorie-examen zijn als volgt. Deze kosten worden betaald aan de federale overheid en de federatie die de administratie op zich neemt.

Vaste adminstratieve kost voor de inschrijving op het examen50 €
Inschrijven examen-module beperkt stuurbrevet40 €
Inschrijven examen-module aanvullend gedeelte algemeen stuurbrevet40 €

Het afleggen van het gedeelte theorie voor het behalen vaneen algemeen stuurbrevet kost dus in totaal 126 €.

De praktijktest

Een praktijktest afleggen bij VVW Leuven (deel van het erkende praktijktestcentrum Navivaar) kan al vanaf 100 € (afhankelijk van het vaartuig waarop het examen wordt afgenomen). In deze prijs zit het gebruik van het examenvaartuig, de verzekering en de vergoeding van de examinator. Je vertrekt met jouw boot vanuit de haven in Leuven. Wanneer je een praktijktest aflegt wordt je uiteraard geacht te kunnen varen. Indien je dit nog moet leren, kan je dit doen aan de hand van onze praktijkopleidingen. Wens je een praktijktest met je eigen vaartuig neem dan contact via <info@vvwleuven.be>

Voorbereiding theorie-examen

Het examen theorie valt niet te onderschatten. De beste garantie om onmiddellijk te slagen is dan ook het volgen van een voorbereidende cursus. Deze wordt gegeven als 8 avonden tijdens de week of 3 volle dagen tijdens het weekend. De prijs hiervoor is 135 euro. Check hier de data voor de theorie opleidingen.

Wens je aan zelfstudie te doen, dan raden wij het boek “Cursusboek Beperkt en Algemeen Stuurbrevet” aan. Dit boek biedt een grondig overzicht van wat je moet kennen voor het examen en biedt eveneens een groot aantal typische examenvragen. Je kan dit online bestellen bij de Vlaamse Vereniging voor Watersport via onderstaande link:

http://vvw.be/cursus-beperkt-en-algemeen-stuurbrevet/

Voorbereiding praktijktest en Praktijkopleiding

Heb je nog geen of slechts een beperkte praktijkervaring en wil je de kneepjes van het varen leren, dan bieden wij onze oerdegelijke praktijkopleidingen aan. Deze opleidingen bieden de perfecte voorbereiding op de praktijktest, alle te kennen maneuvers komen hier aan bod. Bovendien krijg je 50% korting op jouw inschrijving-praktijktest wanneer je de praktijkopleiding combineert met de praktijktest.

Een volledige dag praktijkopleiding kan reeds vanaf 180 €. Meer info vind je hier.