hoofding

Cursus marifoon


Indien een marifoon aan boord van uw boot geïnstalleerd is/wordt, is daarvoor een ministeriële toelating voor het houden van zend- en ontvangstinstallaties vereist. Deze vergunning kan u aanvragen bij B.I.P.T. , ASTRO-Toren, Sterrenkundelaan 14 bus 21 te 1210 Brussel (zie www.bipt.be). De persoon die de marifoon bedient, moet in het bezit zijn van een “beperkt getuigschrift van radiotelefonist van scheepsstation (VHF)”. De examens tot het behalen van dit certificaat worden georganiseerd door het BIPT.

Jachtclub vvw Leuven vzw is bereid om kandidaten voor te bereiden op het examen en het gebruik van de marifoon aan boord. Tijdens de cursus worden de voorschriften en reglementen doorgenomen. Ook wordt het praktisch gebruik van de marifoon ingeoefend.
Een cursusboek is beschikbaar.

Volgende cursus :  >>> woensdag 28 februari 2018  –  19u30 <<<

Het leslokaal bevindt zich in het Havenhuis van de jachtclub: Vlaamse Vereniging voor Watersport Leuven, Havenkant 12, 3000 Leuven.

De lesgever, een gedreven schipper volgt de leerstof die door het BIPT ter beschikking wordt gesteld via de website. www.bipt.be

Het examen: in de les wordt heel concreet uitgelegd wat u te doen staat voor uw inschrijving.

De kostprijs:   deelname cursus =  €15  –   clubleden van VVW Leuven vzw  =  €10.

Cursusboek: gratis bij  inschrijving.

Wenst u deel te nemen aan de cursus (voorbereiding op het examen) kan u het bijgevoegd inschrijvingsformulier invullen en versturen.
Er worden maar 20 kandidaten per cursus toegelaten. De volgorde van de betalingsdata bepaalt de afsluiting van de lijst. Komt uw betaling aan na het afsluiten van de inschrijvingslijst wordt het bedrag teruggestort of wordt u genoteerd op de lijst van de volgende cursus, dit in overleg.
U kunt storten op bankrekeningnummer: BE55 734 008 219 444 – KREDBEBB van VVW Leuven vzw, Havenkant 12, 3000 Leuven met vermelding van ‘Marifoon + naam van de deelnemer’.

Er wordt u een bevestiging van uw inschrijving per post of email toegestuurd of getelefoneerd.

Wie onverwacht tussen de betaling en de aanvang van de cursus om gezondheidsredenen (met medisch attest) niet aanwezig kan zijn, wordt verplaatst naar een volgende cursus of krijgt het inschrijvingsgeld terug betaald.

Zijn er nog specifieke vragen over de cursus marifoon, wij willen u graag antwoorden: