Inschrijven Cursus stuurbrevet

Volgende cursussen (hier inschrijven)

Een lesavond begint om 19u30 en eindigt om 22u30 en gaat door in het havenhuis, Vaartkom 49 in Leuven.

Klik op de link in de tabel om je in te schrijven.

Data Omschrijving Locatie Prijs
03/03/2023 - 28/04/2023 Beperkt en algemeen stuurbrevet

8 vrijdagavonden van 19h30 tot 22h30

plaatsen vrij:22
Leuven €135,00
Inschrijven..

Wanneer een cursus volzet is kan je eventueel terecht in een van onze andere opleidingscentra. Deze vind je hier.

Algemene info

Onze theoretische cursussen Algemeen Stuurbrevet zijn een grondige voorbereiding op het theoretisch examen.
De cursus in Leuven beslaat acht lesavonden, om de week van 19.30 uur tot 22.30 uur. Tijdens een korte break kunnen enkele drankjes gebruikt worden.
Van de eerste lesavond gebruiken we een half uurtje om het onthaal, de administratie en de verdeling van de nodige documenten te regelen, dit in functie van uw examen en de aanvraag van uw stuurbrevet. Per lessenreeks wordt een beperkt aantal cursisten ingeschreven.

Het leslokaal. (De cursus wordt gegeven in ons nieuw Havenhuis aan de jachthaven. Adres:  Vaartkom 49, 3000 Leuven. Parkeren doe je best in de overdekte parking ‘Vaartkom’ op het Engels plein of op de parkingstrook langs de Kolonel Begaultlaan. Voor beide loopt u 400m tot ’t Havenhuis.

De lesgever: een ‘echte’ schipper, volgt het leerboek: Cursusboek Beperkt en Algemeen stuurbrevet, uitgegeven door Nireas/Navivaar. Wenst u dit boek te reserveren dan kan u het aanduiden op het inschrijvingsformulier. Wenst u het boek al eerder in te zien kan u het komen afhalen tijdens onze zondagnamiddag-babbel in ons Havenhuis. Wel afspreken dan via 0479249370.

Voor ieder die de leerstof van uit andere hoek wil bekijken hebben wij eveneens het boek Leidraad voor het Stuurbrevet, uitgegeven bij Aquamedia. ter beschikking.

Het theoretisch examen bestaat uit meerkeuzevragen op computer. Er zijn 30 vragen voor het Beperkt Stuurbrevet én 30 bijkomende vragen voor het Algemeen Stuurbrevet. De examens worden twee maal per week (maandag + donderdag) georganiseerd te Antwerpen, Brussel en Oostende. Datum en plaats kiest u online bij uw online-inschrijving.

In de praktijkopleiding initieert de schipper-lesgever u in het varen met een motorboot, vooral in voorbereiding naar uw praktijktest.
Info: Praktijkopleiding 

Voor het behalen van het stuurbrevet dien je ook te slagen in een praktische test. Een praktijktest kan je afleggen in ons erkend praktijktestcentrum te Leuven.

Als u wenst deel te nemen aan de theoretische cursus (voorbereiding op het examen) kan je je inschrijven via bovenstaande link.  Er wordt u een bevestiging van uw ‘voorlopige’ inschrijving met de uitnodiging voor betaling van het deelnemingsbedrag toegestuurd.

Pas na ontvangst van de gepaste som wordt u ‘definitief’ ingeschreven op de cursistenlijst. Houdt er rekening mee dat maar een beperkt aantal kandidaten per cursus worden toegelaten. De volgorde van de betalingsdata bepaalt de afsluiting van de lijst. Komt uw betaling aan na het afsluiten van de inschrijvingslijst wordt het bedrag teruggestort of wordt u genoteerd op de lijst van de volgende cursus, dit volgens afspraak.

Het deelnemingsbedrag kunt u storten op bankrekening met nummer: BE04 4315 1449 4131  van VVW Leuven vzw met vermelding van ‘voorjaar’ of  ‘najaar’
Bij ontvangst van de betaling krijgt een bevestiging van uw ‘definitieve’ inschrijving op de deelnemerslijst: per mail, getelefoneerd of per post.

Met de eerste lesdag wordt u voldoende ingelicht over de inschrijving voor het examen en de aanvraag van uw stuurbrevet. Eventueel worden dan reeds de eerste afspraken voor uw praktijkopleiding en/of uw praktijktest gemaakt.
Wie onverwacht tussen de betaling en de aanvang van de cursus om gezondheidsredenen (met medisch attest) niet aanwezig kan zijn, wordt verplaatst naar de volgende cursus of wordt het inschrijvingsgeld terug betaald. Dit volgens afspraak.

Oefenvragen

VVW Leuven stelt aan zijn cursisten een reeks oefenvragen voor het examen voor, zoals deze eerder werden gesteld. Deze vragen vindt u hier. Het wachtwoord voor het openen van de vragen krijgt u tijdens de les.

Nog vragen?

Zijn er nog specifieke vragen over de cursussen Stuurbrevet, wij willen u graag antwoorden: