Bezoekers

Welkom in de jachthaven van Leuven!

Wij zijn verheugd om jou samen met jouw bemanning weldra te mogen ontmoeten in de jachthaven van de Vlaamse Vereniging voor Watersport Leuven.

De jachthaven ligt vlakbij het historische centrum van Leuven en op slechts op 15 minuten wandelen van het station.

Het is een gezellige haven, met verschillende restaurants en cafeetjes vlakbij.  Binnen een straal van enkele honderden meters vind je ook een supermarkt, een doe-het-zelf zaak en verschillende winkels.  Onze jachthaven is een ideale uitvalsbasis voor een geweldige citytrip naar Leuven met de boot!
Vraag ook zeker aan onze havenmeester de gratis info-map met onze welkombrochure met stadsplan! Een voorproefje van de stad Leuven vind je alvast hier.

Bij het maken van je tocht naar Leuven kom je onder andere langs de Rupel en de Beneden-Dijle. Bekijk hier onze tips om dit op een zo efficiënt mogelijke manier te doen.

Haven

Wanneer je de ophaalbruggen, “Marie Thumas-Durieuxbrug” en “Vaartkombrug” bent onderdoor gevaren (beide bruggen worden samen geopend) zie je de jachthaven onmiddellijk rechts om de hoek.

Aanmelden / Aanmeren

Liefst neem je contact op met de havenmeester of zijn afgevaardigde.  In afwachting van de havenmeester kan je alvast aanmeren aan de passantenkade, steiger D of E,  50m om de hoek. In alle gevallen dien je zelf contact op te nemen met de havenmeester bij aankomst; het kan immers zijn dat een betreffende boot maar voor even weg is en dan zal je bij zijn aankomst de ligplaats moeten vrijmaken.

Alle steigers van de jachthaven zijn beveiligd. Bij aankomst krijg je de toegangscode voor de poort van de steigers.

Accommodatie

Als jachthaven bieden we met 10 passantenplaatsen veel ruimte voor onze bezoekers. Comfortabele vingerpieren maken het aanmeren bovendien erg gemakkelijk.
Op de steiger zijn er aansluitingen voor elektriciteit en leidingwater voorzien.
Het moderne sanitair biedt douches met onbeperkt warm water, en we voorzien voor jou zelfs een wasmachine en droogkast. Het sanitair is 24/24 beschikbaar  en je bereikt het via de achteringang van het havenhuis zoals aangegeven in de welkomstbrochure die je ontvangt bij aankomst. Bij aankomst ontvangt u eveneens de toegangscode.

 

 

Wifi

De jachthaven is uitgerust met gratis Wifi voor onze bezoekers op de passantensteigers D en E. De inlogcode kan je verkrijgen bij de havenmeester.

Water

Bunkeren van water is mogelijk. Vraag ernaar bij de havenmeester.

Tarieven

Onze zeer democratische prijzen vind je hier.

Afrekening

Alle kosten dienen bij aankomst of bij het eerste bezoek van de havenmeester of zijn afgevaardigde te worden vereffend. De havenmeester bezorgt je een betalingsbewijs waarop de data van aankomst en vertrek zijn vermeld. Een rode strip wordt aan de reling van jouw boot bevestigd als bewijs van jouw inschrijving en betaling.

Brandstof

Informeren bij de havenmeester.

Afval

Huishoudelijk afval -enkel huishoudelijk afval- kan gedeponeerd worden in de containers welke zich bevindt in ’t Havenhuis (gebruik de achteringang en de toegangscode voor het sanitair).   Als moderne en milieubewuste haven vragen we je om het afval te sorteren:

 • Papier & Karton: Meer info hier
 • PMD: Meer info hier
 • Glas: Kijk voor de exacte locatie hier
 • Restafval: Meer info hier

Wegens onze zorg voor het milieu zal VVW Leuven nauwgezet toezien op onregelmatigheden in verband met vuilnis en vervuiling ook op het watervlak.

Babbelnamiddag op zaterdag en zondag.

Ben je bij ons tijdens het weekend op bezoek ben je ook welkom in ons nieuw Havenhuis (Vaartkom 49).            Roger, onze barman verwelkomt jou en jouw gezelschap graag elke zaterdag (!) en zondag van 16h00 tot …… .                (!) Buiten het vaarseizoen (september tot en met april) is ’t Havenhuis op zaterdag niet open.

Enkele aandachtspunten:

 • Door het afmeren van jouw boot in de jachthaven van VVW Leuven vzw en het betalen van uw verblijfskosten stem je in met de regels van het havenreglement. Het havenreglement vind je  hier of is ter inzage in de gang van het Havenhuis.
 • Het afmeren en het verblijf van uw boot in de jachthaven vindt plaats onder de volledig verantwoordelijkheid van de eigenaar of zijn aangestelde. VVW Leuven vzw neemt in dit verband geen enkele verantwoordelijkheid.
 • Wij gaan er van uit dat jouw jacht ‘burgerlijk aansprakelijk en voor berging’ verzekerd is. Indien dit niet het geval is stel je bij jouw aankomst de havenmeester hiervan op de hoogte.

Nuttige telefoonnummers

 • Dringende hulp: 112
 • Brandweer: 100
 • Ziekenwagen: 112
 • Spoedgevallen: U.Z. Gasthuisberg (via ring) 016 343900
 • Brandwondencentrum: 016 348750
 • Antigifcentrum: 070 245245
 • Apothekers: 0900 10500
Onze bezoekers zijn van harte welkom. Wij doen al het nodige om jouw bezoek aan Leuven zo aangenaam mogelijk te maken.